Vardagslyx

Att kunna lyxa till det på en tisdagskväll eller någon annan kväll mitt i veckan är helt okay. Det kan vara att att man efter jobbet köper med sig något extra som man lagar till hemma och njuter av så där i hemmets lugna vrå. Eller att man bokar ett bord på någon fin restaurang om man känner för det.

EspressoDet kan också vara att ta sin partner och unna sig en spakväll på något lämpligt ställe och efteråt i all enkelhet äta något gott ute på en restaurang, och det behöver inte vara något jättelyxigt ställe utan kanske favorit pizzerian som får besök av två avslappnade människor. Vi behöver unna oss något emellanåt för att klara vardagen. Det kan vara så att jobbet stressar och att oftast så är det något engagemang på kvällarna som gör att man egentligen aldrig hinner bara sitta ner och fundera över saker och ting.

Att en söndag eftermiddag ta en promenad längst havsbandet eller att bara gå ut och sätta sig på någon av stadens caféer och ta en Espresso och bara titta på folk och umgås med någon vän eller sin äkta hälft kan vara rogivande och ge ett inre lugn. Allt behöver inte vara så planerat in i sista detalj, ta och ring en vän som du inte sett på länge och kolla om ni ska gå på bio i morgonkväll.

Oavsett vad man tar sig för så måste det inte vara i ett rusande tempo, kroppen mår bra av att ta del lite lugnt emellanåt för att kunna orka med det kanske vanliga höga tempot.