Gourmetresor

Älskar du mat? Då kanske du har varit eller vill åka iväg på en gourmetresa antingen i Sverige eller utomlands någonstans. I Sverige finns många bra restauranger som är väl värda ett besök. Utanför landets gränser finns det också många fina platser och restauranger att åka till. Italien och Frankrike dit man gärna åker för att uppleva god mat och kultur.

White Guide hittar du de bästa restaurangerna i Sverige. Här väljer vi att presentera de som ligger top tre i White Guides Mästerklasslista 2013.

Bra restauranger i Sverige

 • Esperanto
  Kungstensgatan 2
  114 25 Stockholm
  Tel: 08-696 23 23
  Esperanto vill vara en njutning för alla sinnen, inspiration hämtar de från hela världen. Restaurangen är inrymd i den gamla Jarlateatern i Stockholm och kan stoltsera med en stjärna i Michelinguiden.


Visa större karta

 • Restaurant Frantzén, tidigare Restaurang Frantzén/Lindeberg i Gamla Stan – Stockholm
  Lilla Nygatan 21
  111 28 Stockholm
  Tel: 08 20 85 80
  På restaurang Frantzén så skapas det mat utöver det vanliga, med äkta råvaror och fantastisk fantasi kommer gourmet rätter till. Med två stjärnor i Michelinguiden så är detta verkligen ett måste om du älskar god och vällagad mat.


Visa större karta

 • Fäviken Magasinet – Järpen i Jämtland
  Fäviken 216, 830 05 Järpen
  Tel: 0647-401 77
  Med råvaror från Jämtland och områden runt om följer de årstiderna och bjuder på vad årstiden erbjuder. De arbetar som på en genuin Jämtländsk fjällgård, de syltar, saftar och syrar råvaror. När jaktsäsongen är i gång fylls förråden med kött från trakten. Det är ett kretslopp som återkommer från år till år.


Visa större karta