Bjudning med maskerad

Att bjuda hem sina vänner på fest är bland det trevligaste man kan göra. En buffé är alltid enklare än att laga en trerätters, vissa rätter till buffén kan du säker göra någon dag tidigare så man inte behöver stå hela festdagen och fixa med maten. Det går ju också att göra festen till ett knytkalas och meddela varje gäst vad dom ska ta med sig för något så inte alla kommer med samma snittar eller vad det nu blir.

50-talsbilTemafest

Ett tips är att köra något typ av temafest, 50-talstema kan vara riktigt roligt och inför så kan du enkelt göra en spellista på Spotify och be dina gäster komma tidsenligt klädda. Har du någon bekant som har en gammal 50-tals klassiker till bil, så kan du kolla om dom ställer upp som chaufför och hämtar upp dina gäster om dom inte är allt för många.

Har ni stort vardagsrum så kan ni ju stuffa undan lite möbler fram mot kvällen så det finns rum för lite bugg eller Boogie Woogie dans till din spotifylista. Se till så att gästerna trivs och att alla får äta sig mätta och verkligen njuter av festen. Om du vill ha en frågesport med 50-talsfrågor så hittar du en sådan här. Plus lite mer tips om vad ni kan äta.

Aktiviteter

När det är fest så ska man ju också ha roligt. Vi nämnde kort om att ha en frågesport med 50-talsfrågor och här kommer ett ännu roligare tips som påbyggnation till det tipset, nämligen det som kallas för introtävling. Aldrig passar det så bra att ha introtävling som när det är temafester. Introtävlingar går till ungefär som så att du som lekledare delar in festdeltagarna i mindre grupper och därefter är det dags att börja tävlingen. Då har du förslagsvis redan bestämt ett antal låtar – från exempelvis då 50-talet, som du bara spelar upp introt till. Så fort som någon av deltagarna kan svaret på vilken låt det är, artist det är, vilken film denna låt är känd från – och så vidare, så ska denne svara. Rätt svar ger förstås poäng.

Så, lycka till med festen och hoppas den blir lyckad!