Catering

Har man anordnat en stor fest någon gång så vet man att catering för maten är fantastiskt bekvämt. Man slipper jobbet med att stå och fixa allt innan själva festen och kan koncentrera sig på gästerna och det som är viktigt.

Varför anlita eventbolag?

Glada kollegorSom företag så anlitar man gärna ett eventbolag som anordnar konferenser eller annat vad man nu önskar göra för sitt företag och kunder. Att anlita ett eventbolag gör att man som företag kan fokusera på sin gäster och se till att de har det bra och att de trivs. I Göteborg så hittar du företaget Ocean Group som specialiserat sig på företagsevent i Göteborgsområdet. Oavsett om det är ett litet arrangemang eller stort event så fixar eventbolaget så att allt klaffar under dagen/kvällen och du som företagare kan ägna dig åt ”business as usual”, du lämnar allt i goda händer.

Hur eventet ska se ut kan ni antingen låta eventbolaget styra helt fritt eller komma med idéer vad ni vill ha med, det kan vara säljande aktiviteter eller nyheter ni vill visa under eventet. Det kan vara någon ny produkt som ert företag tänkt att lansera och varför inte passa på att under arrangemanget ta tillfället i akt och göra den produktlanseringen. Det kan också vara så att företaget vill göra en kickoff inför ett nytt år och bjuda alla anställda på en häftig upplevelse, då kan ett eventbolag hjälpa till antingen med delar av kickoffen eller fixa hela bataljen så att ni kan bygga ett starkare företagsklimat eller vad ni vill med kickoffen.

CateringCateringmat

Beroende vad det är för typ av event så varierar förstås vilken typ av mat som passar sig att ha. För somliga kanske det finns en speciell jargong som gör att det är korv med bröd som ska vara den enda cateringmaten – underligare saker har ju hänt. Skämt åsido, även om det förstås kan vara så så är nog det vanligaste att man har någon slags buffé eller plockmat. När du köper catering, vad då noggrann med vad du vill ha och kolla upp vad det är för något som ingår i priset. Får du exempelvis med bröd och smör kan vara en sådan fråga.

Lyckat event

Man måste vara ute i tid. Man vet aldrig hur folk planerar sin fritid och de måste få tillräckligt med tid så eventet inte krockar med andra förpliktelser. Börja skicka ut redan ett halvår i förväg om ni har möjlighet och skriv sedan en påminnelse när sista anmälningsdag närmar sig. Tänk över hur ni ska tackla oinbjudna eller de som tackat nej men dyker upp ändå, för är företaget tillräckligt stort är sådant oundvikligt. Vill ni ha en VIP-upplevelse för de anställda innebär det lite striktare regler men ska det vara en rolig kväll med arbetskompisarna kan man ha mer överseende om en anställd tar med sig en kompis eller om en oanmäld bestämmer sig för att komma förbi.

I efterhand så kan ni kontrollera bland gästerna genom att skicka ut en enkät om hur dom upplevde företagseventet. Saknades något, kan något förändras till nästa gång. Det är alltid bra att få veta vilka förändringar som kan göra för att göra det bättre nästa gång. Det är bra att få både positiv och negativ feedback efter ett genomfört event. Allt för att förbättra för sitt företag och för sina kunder.

Har ni haft kickoff i företaget så kolla upp de anställdas känsla efter eventet, trivdes alla, var det något som saknades. Är det så att många tyckte likadant om något som var fel eller galet. Som sagt det är alltid bra som företagare att få veta om och hur man ska göra annorlunda nästa gång man ordnar något för företaget.