Att förgylla det enkla

spagettiInom matlagning så finns det alltid små trix att ta till för att förgylla en lite enklare måltid. Vi på Enstillamiddag skulle vilja dela med oss av några av våra bästa tips. Vi kan inte lova att de alltid är de billigaste eller de nyttigaste – men godaste!

  • Smör – Det finns ett uttryck som börjar yppa sig som närmast allmängiltigt.  Det är det som lyder att vad du än lagar för mat, så blir ALLT godare om det lagas med smör. Om du ofta använder till exempel flytande margarin till att steka ditt kött, fisk eller fläsk i, då rekommenderar vi dig att omedelbart testa att köpa ett paket smör. Det blir en enorm skillnad i smak. Men kom ihåg att använda med måtta, smör är som bekant ganska så fett. Köp gärna närproducerat, som detta normalsaltade smör från Norrmejerier.
  • Parmesanost – Parmesanost kan förgylla den allra tråkigaste spagetti bolognese. Det är nog inte ett fullt lika allmängiltigt uttryck, men likväl något som stämmer rätt så bra. Om man köper sig en bit riktigt bra parmesanost, till exempel av typen Parmigiano Reggiano, då har du gjort ett gott köp. Osten skänker förutom sin goda smak en härlig fyllighet till anrättningen och du har nu god smak på maten. Vi kan varmt rekommendera en parmesanost av märket Parmigiano Reggiano från företaget Parma Salami.
  • Ett glas rött – Ett glas av ett bra rödvin kan liksom de ovanstående förgylla en hel måltid. Kan givetvis också bytas ut till ett glas vitt. Tänk på, när du köper vin, att det ofta är så att man faktiskt får vad man betalar för. Kostar det så kommer det också att smaka bra. Vi rekommenderar gärna detta klassiska, italienska Amaronevin, som finns att köpa på Systembolaget.