Duka för en god middag

Om du lagt ner en massa tid på matlagningen så bör du även lägga en del tid på att duka för en god middag. Visst är det trevligt att få sätta sig vid ett fint dukat bord och få uppleva en god måltid.

Om det är en stor middagsbjudning med flertalet gäster så kanske du får fundera lite extra på hur du dukar och kanske till och med gör en bordsplacering för att mixa dina gäster på ett bra sätt. Framförallt så gäller det att ha hemma det som behövs för en riktigt bra dukning. Bara glasen kan vara en hel vetenskap om vilka glas som ska ställas fram. Det är viktigt att det väljs rätt glas för den dryck som ska serveras. I många fall så beror dukningen på vad som ska serveras. Är det en trerätters som ska bjudas på så blir det mer att tänka på.

Har man någon form av vana så kanske man har koll på vett och etikett och hur man dukar ett bar middagsbord. Om inte så finns det flera som ger tips på detta här på nätet. Här hittar du bra tips på hur du dukar och hur du ska tänka när du ska duka ditt middagsbord. Det finns så klart massor med olika sätt att duka ett bord och det gäller att hitta det sätt som du är bekväm med och att gästerna trivs. Se även till att dekorera bordet med levande blommor och levande ljus, detta tillför mycket för bordet.