En roligare dessert

Att en middag med goda vänner eller med familjen ska innehålla en dessert, eller som vi ofta väljer att kalla det i Sverige då vi inte är på restaurang – efterrätt. Men om vi ska vara ärliga med varandra så är vi nog alla ganska trötta på den klassiska vaniljglassen med tillhörande frysta jordgubbar, koppen med kaffe och i bästa fall en avec till detta. Här ska vi dela med oss om ett par favoriter vi har som ersätter detta.

Nu kanske ni dock förväntade er att det skulle komma en massa fancy efterrätter med guldkant på, eftersom vi så brutalt gnällde på vaniljglassen och jordgubbarna. Så är inte fallet, här kommer istället lite ovanligare, men roligare vad av efterrätt.

Postkakan

Postkakan alltså.. låter kanske lite suspekt? Vad är egentligen en postkaka, är det något som posten tillverkar på centralposthuset i Stockholm? Nej då, riktigt så udda är det inte. Det handlar om en affärsidé som en man i den norrländska industriorten Husum kommit på via en tävling arrangerad av posten. Resultatet blev alltså Postkakan. Konceptet är att per post kunna skicka ett bakverk till vem man nu helst har lust att skicka ett bakverk till. För detta krävs givetvis att man kommer på hur det går att paketera ett bakverk på så sätt att det inte skadas eller blir oätbart på väg till adressaten. Tårtan tillverkas således med produkter som innebär att den är ätbar under en längre tid och den är även rätt så robust och med sitt skyddsomslag så skadas den inte lätt i vanlig postsortering. Tillverkningen kan ni se här nedan i videon.

Anledningen till att vi tycker att detta kan vara ett roligare alternativ till nämnda vaniljglass är att det går att göra en komisk twist på detta. Kanske är det ni som ska ta med er efterrätt till ett knytkalas. Ordnar ni då med posten så att ni får hemleverans till rätt tid – ja då har ni en vinnare – och garanterat ett gott skratt tillsammans med en god tårta.

Cheesecake

När man hör ordet cheesecake så är det lätt att känna det som att det är lite komplicerat. Helt klart är det så att det finns cheesecakes som tar tid att tillaga och är svåra att göra dito. Men det vi här nedan skall visa, det är busenkelt och otroligt smaskigt.  Så vi lämnar helt enkelt över er till ”The amateur chef”, som mannen i videon kallar sig.